Hi, wij zijn Lon & Miek!

Passie delen & krachten bundelen

Annemieke volgde dé hippische opleiding in Deurne, runde ruim 15 jaar haar eigen Pensionstal Paardenkracht en is instructeur KNHS. Met haar bonte dekhengst Tatanka reed zij Grand Prix en fokte ze een hele generatie nakomelingen, waar zij veel plezier aan beleeft. 

Lonneke is moeder van 5 kinderen, opgeleid tot arts en houdt al jarenlang hobbymatig paarden. Zij specialiseerde zich tot forensisch arts voor kinderen en zette haar talenten jarenlang in voor het letselonderzoek bij vermoedens van fysieke mishandeling of seksueel misbruik. Lonneke gaf haar functie als directeur van de Forensische Polikliniek Kindermishandeling op voor haar droom om met paarden te werken.

Wij vonden elkaar in 2014 via onze gedeelde passie voor paarden en kregen een hechte vriendschap die later liefde bleek te zijn. In 2018 zijn wij samen ons bedrijf HorseFit- & Wellness gestart. En thuis, in onze LekWeide Stal, dragen wij dagelijks met hart en ziel onze overtuigingen uit. Voor en door de paarden!

Waar wij in geloven

Streven naar verbinding

Open en persoonlijke communicatie, vragen stellen en luisteren, envoudig, direct en to the point. Oplossingsgericht denken en blijven reflecteren op jezelf. Daar voelen wij ons fijn bij.

Gastvrijheid en samen delen

Samen voor de paarden zorgen, de lusten èn de lasten delen. Want paardrijden is een lifestyle, dat doe je 24/7. En dat schept een band. De deur staat bij ons altijd open voor koffie en gezelligheid!

Kwaliteit leveren

Wat je doet goed willen doen. Zo zijn wij, dat blijkt wel uit het keurmerk dat we kregen!

 

 

 

 

 

HorseFit- & Wellness

Ons gezamenlijk bedrijf HorseFit- & Wellness levert trainingsprogramma’s op maat en is gespecialiseerd in revalidatiebegeleiding bij blessures.

Wat jouw doel ook is, een gezonde conditie voor je paard komt niet vanzelf. Conditietraining bestaat uit veel componenten, denk aan spierkracht, balans, coördinatie, uithoudingsvermogen, inzet en mentale fitheid. En dat laatste is belangrijker dan je denkt. Want van elke dag rondjes lopen wordt geen enkel paard blij.
Daarom vinden wij dat variatie in de training een vereiste is. Gewoon eigenlijk. Net zoals wij vinden dat een sportpaard naast zijn training gewoon paard moet kunnen zijn.

Onze klanten willen persoonlijke begeleiding in de sport of bij de revalidatie van hun paard. Daar zijn wij goed in, want wij koppelen de wensen van onze klanten aan het welzijn van hun paard. Precies zoals we dat voor onszelf doen. En dat heeft resultaat! Wij leggen graag uit wat we doen en waarom. Zo maken we onze klanten bewust en de paarden blij, fit en gezond. Zowel fysiek als mentaal. 

LekWeide Stal

In 2018 zijn wij samen onze LekWeide Stal gestart. Hier geven wij onze ideeën vorm en dragen we onze overtuigingen uit. Wat de paarden nodig hebben staat daarin altijd voorop, bij alles wat wij doen. Dat zie je terug in de bewegingsvrijheid die we voor ze creëren, de variatie in ondergrond die we bieden, onze overwegingen bij de vorming van een kudde, de vriendelijke open stalling, onze manier van voeren en nog veel meer.

In 2019 kreeg de LekWeide Stal het Keurmerk Paard en Welzijn PLUS, een prachtige erkenning in ons streven naar paardenwelzijn! Niet alleen erkenning trouwens, want de PLUS betekent dat wij ons positief onderscheiden van andere stallen. En daar zijn we best trots op!