Landelijk gelegen maar van internationaal formaat. Onze arena!

Eb-en-vloed mét polyvlok

Voor de afmetingen van onze rijbaan hebben we gekozen voor internationaal formaat: 20 x 60 meter. Vanzelfsprekend, met Grand Prix niveau in huis.

De samenstelling van de bodem is een mooi voorbeeld van hoe wij onze krachten hebben gebundeld. De voordelen van het eb-en-vloed systeem uit Lonneke’s rijbaan hebben we gecombineerd met de voordelen van het M3C zand en polyvlok uit Annemieke’s rijbaan. Zo regelen we de waterhuishouding van onze bodem zelf en heeft die optimale demping en stabiliteit.

De polyvlok hebben we trouwens eerst zelf getest in de zandbak: we namen 7 emmertjes met gaatjes in de bodem, vulden die met M3C zand en stopten in elk emmertje een verschillende vlok. Dat roerden we door elkaar en lieten we een dagje staan. Toen simuleerden we een heftige hollandse regenbui over het mengsel en lieten het weer opdrogen. De beste kwam meteen uit de bus: Geopat®, uit België. Die zijn we dus gaan halen bij Ivan Peeters.

Houdijk den Boer bv heeft de rijbaan helemaal naar onze wens aangelegd. Dat we goed hebben gekozen blijkt wel in de praktijk, de demping en stabiliteit van de bodem is werkelijk top!

Landelijke open omheining

Net als voor de paddock hebben we ook voor onze rijbaan een rechtopstaande omheining. Zoals we hier zeggen: als je op een paard zit, moet je kunnen sturen.

Voor een stoere, open en landelijke uitstraling hebben we gekozen voor een omheining met een combinatie van hout en staal. De omheining van de rijbaan is aangelegd door Ralph Rijstenbil van Paddockmaker.

Eén bodem is geen bodem

Veel beweging en variatie in beweging is mooi, zeker in een rijbaan met fantastische bodem. Maar het aanbieden van verschillende ondergronden vinden wij nog beter. Het maakt het bewegingsapparaat van een paard minder kwetsbaar en het risico op blessures dus kleiner.

Onze paarden bewegen op harde en zachte bodem, op zand, klei en veen, op gras en in het water. Dat vermindert de kans op blessures en heeft een positief effect op de training. 

Lijkt het jou leuk om bij ons te trainen? Dat kan. Via HorseFit- & Wellness bieden wij trainingsprogramma’s op maat .