Fris. Ruim. Licht. Open. Vriendelijk. Zoals we zelf ook graag willen wonen!

Een eigen huis…

Alle blijdschap in de wei en sociale contacten in een kudde daargelaten, geloven wij dat onze gedomesticeerde paarden wel degelijk ook prijs stellen op een stukje eigen ruimte.

We zien met eigen ogen hoe graag ze naar binnen willen als de schemer invalt. Of hoe graag ze willen schuilen wanneer het in de zomer bloedheet is in de wei. Hoe ze genieten van het contact met ‘hun’ mensen. Hoe rustig ze ‘s nachts liggen te slapen in hun eigen box.

Daarom hebben wij ook geïnvesteerd in fijne huisvesting voor ieder paard. Samen maar toch apart. Ruim en open maar toch dicht bij elkaar. Licht en zonnig maar wel beschut. Fris en geventileerd maar heerlijk warm als het buiten koud is. En met altijd de beschikking over ruwvoer, dus zonder voedselstress.

Aandacht voor interieur

Bewegingsvrijheid

Ruime lichte boxen van 3,5 x 4 meter; van elkaar gescheiden maar toch open. En heerlijk beschut.

Sociaal contact

Lage voorwanden voor optimaal sociaal contact, neuscontact via de open tussenwanden. Open zichtlijnen die continu waarnemen van omgeving en soortgenoten mogelijk maakt. Binnen en buiten. 

Comfortabel klimaat

Fris, licht en goed geventileerd met grote ramen en deuren. En voor in de zomer heeft iedere box een eigen ventilator. Goed geïsoleerd, zodat het in de winter droog en warm is.

Maatwerk boxen

De prachtige boxen van onze paarden zijn met veel zorg en exact op maat voor ons gemaakt door Martien Kijk in de Vegte van MJ Steel Products in Hardenberg.

24/7 ruwvoer

Wij zijn geen voedingexperts voor paarden. Maar we zijn wel verstandig. Een belangrijke voorwaarde in onze stal is bijvoorbeeld dat ruwvoer dag en nacht beschikbaar is. Want paarden moeten vrijwel voortdurend kunnen kauwen voor een goede spijsvertering.

Elke box heeft een eigen slowfeeder die dagelijks wordt bijgevuld. En ook buiten staan bakken met ruwvoer. Zo is er in elk seizoen genoeg te eten.

Doordat de paarden ‘s nachts binnen zijn, kunnen we twee extra voermomenten inlassen. Dat geeft ons de kans om krachtvoer of andere supplementen aan het menu toe te voegen. Precies wat elk paard nodig heeft. En we kunnen het gedrag van de paarden observeren. Zo zien we gelijk of het goed met ze gaat of dat er extra zorg nodig is.